jueves, 3 de diciembre de 2009

Resolució sobre la Llei d'economia sostenible

El Consell de Ministres del passat divendres 27 de novembre de 2009 va aprovar l'avantprojecte de Llei d'Economia Sostenible. Un treball que ha implicat a tots els ministeris i que ha estat defensat avui al Congrés dels Diputats seguint el procediment parlamentari.

Per això avui, la Joventut Socialista del Barcelonès Nord es posiciona a favor de la Llei d’Economia Sostenible i reclama una ràpida implantació i la dotació de tots els recursos necessaris per poder dur-la a terme tan bon punt hagi estat aprovada.

Aquesta Llei es basa en quatre pilars: SOSTENIBILITAT ECONÒMICA, SOSTENIBILITAT MEDIAMBIENTAL, SOSTENIBILITAT SOCIAL i FONS D’INVERSIÓ:

- SOSTENIBILITAT ECONÒMICA: Es vol fomentar l’eficiència a les administracions públiques, amb baixos nivells de càrregues administratives i major transparència. Vol recolzar la innovació i la formació, fomentant la col•laboració públic-privat. Es disminuirà temporalment l’Impost de Societats. Es faran mesures d’estímul de les activitats de rehabilitació d'habitatges per fomentar la construcció i es pretén donar un impuls definitiu al lloguer.

- SOSTENIBILITAT MEDIAMBIENTAL: L’objectiu és complir el compromís que les energies renovables al 2020 suposin el 20% del consum i aconseguir un estalvi energètic del 20%. Es desenvoluparan plans de mobilitat urbana i el desenvolupament del transport de mercaderies per tren. Inclourà mesures de deducció per els anomenats val-transport pels treballadors.

- SOSTENIBILITAT SOCIAL: Es facilitaran passarel•les entre els itineraris formatius, i s’apostarà també per l’educació a distància i per l’especialització de les universitats. Aquesta Llei adoptarà les mesures necessàries per garantir la igualtat d’oportunitats.

- FONS D’INVERSIÓ: El Fons per l’Economia Sostenible estarà dotat amb 20.000 milions d’euros i tindrà 5.000 milions d’euros per promoure petites obres dels Ajuntaments.

Creiem que aquesta llei és un aposta molt important per poder mirar amb optimisme el futur. Cal que siguem conscients de la importància de fer bé les coses, per poder sortir de la crisi amb les majors garanties possibles. Per això, la JSC del Barcelonès Nord reclama:

Primer: Un compromís ferm del Govern per tirar endavant aquesta Llei amb les màximes garanties possibles.

Segon: Una conscienciació ciutadana i política per poder avançar cap a una economia més productiva i eficaç on el nostre sistema econòmic es basi en un sistema productiu amb un alt valor afegit on prevalgui l’excel•lència dels nostres treballadors i productes.

Tercer: Una forta intervenció de l’Estat en l’economia per assegurar-se que totes les inversions i ajudes que reben les empreses privades es fan servir realment per la reactivació de l’economia espanyola i la millora i reconversió del seu sistema productiu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario